S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.


Vínem ku zdraví!

Vínem ku zdraví!

Vážení zákazníci, členové GWC!

Zařadili jsme do nabídky první BIO víno Sauvignon pozdní sběr 2013 z celé řady vín
vyrobených firmou VERITAS spol. s r.o. Bošovice.
Chemizace výroby hroznů a vína v poslední době extrémně roste. Proto se společnost VERITAS rozhodla jít jiným směrem a podporovat čistotu přírody a pěstování ovoce v symbióze s přírodou. Výsledkem její snahy jsou vlastní výrobky - BIO vína.
BIO víno je víno vyráběné z hroznů pěstovaných podle pravidel ekologického zemědělství. To znamená bez používání chemických přípravků, průmyslových hnojiv, hormonů a umělých látek ve spolupráci čtyř největších nepřátel zemědělců – jaro, léto, podzim, zima. Pěstování a výroba BIO vína podléhá přísným pravidlům, jejichž dodržování je kontrolováno nezávislými organizacemi. Při výrobě BIO  vína se zříká výrobce dnes jinak běžně používaných přípravků - čisté kultury kvasinek a jejich živných solí, enzymů a čiřidel.
BIO víno  je zdravé a neobsahuje rezidua pesticidů ani další syntetické přísady. Víno je bohatší v chuti a vůni, je svěžejší, ovocnější a hlavně určuje charakter oblasti. BIO víno je čistý rukopis vinohradníka a vinaře. BIO víno znamená originalitu dané odrůdy. BIO vína si vychutná i uznávaný odborník.
Víno a zdraví je v současnosti živě diskutované téma. Jsou předkládané důkazy pro a proti faktům o vlivu konzumace vína na lidské zdraví. Velkou diskutovanou otázkou jsou antioxidační vlastnosti látek ve víně. Antioxidační látky zabraňují tvorbě usazenin v kardiovaskulárním systému člověka. Pozitivem konzumace vína je rovněž životní styl milovníků vína, který je směřuje ke zdravé výživě, celkové kultuře podávání vína a jídel vedoucí k životu bez stresů nebo k jejich částečné eliminaci. Flavonoid, který patří mezi fenolové sloučeniny, působí antioxidačně a protizánětlivě. Flavonoidy ničí volné radikály, které poškozují buňky a způsobují nemoci a stárnutí.
Červené víno pak absorbuje cholesterol. Víno má i silný baktericidní účinek. Železo, nacházející se v červeném víně, napomáhá v kombinaci s vitamínem C posílení imunity. Lidé, kteří pravidelně konzumují nevelká množství červeného vína, jsou odolnější vůči virům obrny. Za mírné množství alkoholu, které ženám neuškodí, je považována jedna sklenka vína, tj. 100-125 ml denně, u mužů je to 200-250 ml. Při degustací vína stejně jako v životě platí, že vše je třeba dělat s mírou.
Po léta dávaly zprávy o prospěšných účincích červeného vína na srdce tomuto nápoji náskok před jeho pěnivým konkurentem. A byl pro to důvod. Francouzi, kteří pijí více červeného vína než jejich severní sousedé, mívají překvapivě zdravější srdce (bílé víno je v umírněném množství také zdraví prospěšné, ale obsahuje méně antioxidantů). Francouzi sice milují stravu s vysokým obsahem tuku a kouří víc než Britové i Američané, ale počet srdečních onemocnění je ve Francii na počet obyvatel o tři čtvrtiny menší než ve Velké Británii a ve srovnání s USA třetinový - odborná literatura tak hovoří o tzv. "Francouzském paradoxu". Důvodem je patrně konzumace nejsledovanější složky červeného vína, antioxidantu zvaného resveratrol. Resveratrol ředí krev a tím zmenšuje počet krevních sraženin, které vedou k infarktům a mozkovým mrtvicím. Mnozí jej považují doslova též za lék proti rakovině.
Tělesná hmotnost a víno? Pokud víno konzumujeme umírněně, lze docílit úbytku na váze. Je to způsobeno nejspíš nízkými kaloriemi, které se ve víně vyskytují a dochází k jejich okamžitému spalování. Alkohol napomáhá k trávení látek nerozpustných ve vodě.  Při výběru bychom měli upřednostnit vína s nižším obsahem alkoholu. Nadměrné pití vína se však nedoporučuje, neboť tak dochází k jeho spalování, které by si jinak tělo bralo z uložených tuků.
Víno posiluje imunitní systém svými antivirálními a antibakteriálními účinky, také pomáhá redukovat životaschopnost stafylokoků, detoxikuje bakterie, bakteriální jedy a viry. Víno také pomáhá preventivně proti onemocnění chřipkou.
BIO víno je biopotravina. Biopotraviny jsou produkty ekologického zemědělství. Vznik, výroba a značení biopotravin se řídí zákonem o ekologickém zemědělství č. 242/2000 Sb. a evropským Nařízením Rady (ES) č. 834/2007.
Do nabídky jsme jako první zařadili vynikající Sauvignon pozdní sběr 2013. Ať vám chutná a v tomto případě opravdu bez uzardění: Na zdraví!

 

YzRmODA